Rive og bygge ny, eller rehabilitere og bygge på?

Rådet vårt er helt klart bygg ny! Er dette for dyrt vent heller, å flikk på den gamle.

Her er noen av argumentene for dette

Arrow
 • Påbygg og rehabilitering blir aldri som nytt, og ofte langt dyrere enn planlagt.
   
 • Hytter bygget før 2000 er ofte bygget på pilarer, som er dårlig fundamentert, dette sammen en gulvløsning som er trekkfull. Hyttene har ikke mer enn 10 cm veggtykkelse og maks 20 cm i gulv tak. Dagens standard er 20 cm i vegg og fra 25 i tak, samt at mer 90% av hyttene vi bygger har gulv på grunn, dvs. støpt gulv m/støpt mur rundt hele hytta, noe som gi bedre fundamentering, isolering, tetthet og problem med fukt og råte fjernes.
   
 • Hyttene har dessuten vindsperre for økt komfort og tetthet. Dette er særdeles viktig når en bygger på vær utsatte plasser.
   
 • Hytter bygget på 80 tallet og tidligere har og mindre dimensjoner i bjelkelag og takkonstruksjon og generelt dårligere tekniske løsninger. Det store kvalitetsløftet kom med Tek 10 og siden Tek 17, som kom etter 2010.
   
 • Vinduer på nye hytter har mye bedre u verdi , under 1,2 W/m2k på hytter mellom 70-150m2. Fritidsboliger over 150 m2 har samme krav som boliger. Hytter under 70m2 har ingen energikrav.

Vi kan levere den nye hytten nøkkelferdig. ­


Vi tegner og tilpasser hytten, katalogen vår er utgangspunktet. Kontakt oss for en uforpliktende, gratis befaring og kom i gang!