Tips

Tips og råd for både deg som skal bygge hytte eller deg som allerede har. Her finner du nyheter, inspirasjon og tips som kan være til nytte for å få mest ut av din hyttedrøm.

Nå vil folk ha farge

For få år siden valgte folk lyse farger innvendig på hytta, men nå er det bare de færreste som beholder hytteveggene trehvite. Treverk og panel er for de fleste fremdeles det selvfølgelige valget på hytta, men nesten ingen beholder lenger den naturlige fargen på treverket.

Trenden går i retning av at folk tar i bruk mørkere brun- og gråtoner. Nå vil folk ha farge på både gulv, vegger og tak. Mange vil ha hyttene levert ferdig med farget panel på veggene.  

Brunt, beige og ikke minst grått er fargene som gjelder nå. Det er nøytrale farger som egner seg godt til å skape den avslappede hyttestemningen man er ute etter. Fargene gir et rolig, harmonisk og stabilt uttrykk. De egner seg svært godt alene, men er også fine som basis for andre tilbehørsfarger,
Hytteinteriøret skal gjerne gjenspeile fargene utenfor.
På sjøhytta har det gått i blått og grønt, i høyere strøk er det ofte fargene fra skog og fjell som gjelder. Lysmalte vegger har vært dominerende en tid, men nå kommer gråfargene sterkt også i hyttene ved kysten.
Erevik-fasade-alternativ
Hyttemodell: Erevik

Personlig service

Hos Signaturhytten legger vi stor vekt på personlig service og tett oppfølging gjennom hele byggeprosessen. Vi tilbyr skreddersydde løsninger og leverer hytter med innvendige profiler og panel helt etter kundens ønske. Sammen med våre samarbeidspartnere tilpasser vi både materialvalg og utforming etter kundens behov.
 

Moelven Panel

Moelven har gjort det enkelt for deg å velge profil og farge på din panel. Moelven kan nå levere alle paneler i ønsket NCS farge, Jotun interiørbeis, laserte og lakkerte og med hardvoksolje. Det som kjennetegner interiørprodukter behandlet med hardvoksolje er en varm, sløret og rolig overflate som også er behagelig å ta på.
>>Les mer om Moelven her.
Interi%C3%B8rbeis%20_Skumring
Foto: Tyrilin
Moelven%20panel
Foto: Moelven

Møre Royal

Talgø presenterer nå MøreRoyal - behandlede materialer til vegg, tak og terrasse i grå - fix ferdig og fargesatt, klar til montering!MøreRoyal®-behandlingen gir en transparent farge med naturlige sjatteringer i treverket avhengig av treets oppsugingsevne. Den mellomgrå fargen er hverken helt lys eller helt mørk, men en moderne gråtone som er enkel å kombinere med ulike kontrastfarger i byggeprosjektet. 
 

Beise selv

Det lar seg fint gjøre å få et godt resultat ved farging av panel med interiørbeis/-lakk. Man kan selv regulere hvor mye farge veggen skal få ved å påføre enten ett eller to strøk. Det er viktig å huske på at treverkets egenfarge vil påvirke det endelige resultatet, og en lys beis vil sannsynligvis ikke gi en gammel, gulnet vegg samme farge som på fargeprøven.En interiørbeis gir en tidsriktig transparent, matt og naturlig overflate til panelveggene. I dag finnes det omfattende fargekart med et bredt spekter av moderne farger å velge i.
 
Ett strøk interiørbeis vil gi et transparent utseende som gjør at den naturlige trestrukturen beholdes. Alle vegger bør så etterbehandlet med interiørvoks. Den forsterker gløden på interiørbeisen og gir ekstra beskyttelse. 

Farget panel

Farget panel
Foto: Tyrilin
Med farget innvendig panel får du fjellets vakre farger og glød inne på hytta.

Ferdig farget

Farget kledning
Foto: Talgø
MøreRoyal® grå - Fargen er like egnet til moderne arkitektur med enkle linjer som til det lune, koselige preget på hytta eller hjemmet.

Bildegalleri